Planningsoftware voor ploegendienst

Snel en efficient uw medewerkers inplannen met Roosterplaats

Toepassingen > Dienstrooster

Efficient werken met templates

Een ploegenrooster maken met meerdere (wisselende) diensten kan eenvoudig worden gemaakt in Roosterplaats. Een of meerdere diensten (of 'shifts') kunnen een voor een worden aangemaakt en als template opgeslagen worden. Dit kan gedaan worden met ‘lege’ diensten waarop het personeel nog ingepland moet worden of met compleet ingeplande diensten. Beide is mogelijk.

Zodra van alle diensten een template is gemaakt, kan eenvoudig een modulair rooster worden gemaakt. Dit houdt in dat de templates, van de diensten die die betreffende week nodig zijn, ingeladen worden (kies ‘template toevoegen’). Zo wordt stap voor stap het rooster opgebouwd.

Voor organisaties waarvoor het rooster van week tot week weinig verschilt, kan ook het hele weekrooster als template worden opgeslagen. Bijvoorbeeld wanneer sprake is van roosters waarvan alleen de verdeling van het personeel over dag, avond en nachtdiensten per even en oneven week verschuift, maar er verder geen grote structurele wijzigingen zijn in het rooster. Van de even en oneven weken kan een template weekrooster gemaakt worden en voor een specifieke week kan dan de betreffende template worden ingeladen zodat de juiste roosterstructuur direct beschikbaar is.

Ontdek RoosterPlaats. Maak nu een gratis proefaccount aan.

Registreer nu

Contact

Laat het gerust weten indien u aanvullende vragen of wensen met betrekking tot Payrolling hebt.

Neem contact op